Pages

27 Temmuz 2012 Cuma

BIÇAK TATLISI


2 su bardağı sıvıyağ
1\2 su bardağı süt
1\2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
aldığı kadar un
şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yapılışı: Derin bir tencereye sıvı yağ konulup ateşin üzerinde kızdırılır, içine süt ve su konulup kaynatılır. Kaynayınca un, kabartma tozu ve şeker eklenip ocakta 10-15 dk kavrulur.Soğuyunca yumurta ilave edilip iyice karıştırılır. Dikdörtgen borcama kaşıkla bastırılarak yayılıp kare ya da baklava şeklinde kesilir.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilık tatlıya ılık şerbet dökülüp dinlendirdikten sonra servis yapılır..

10 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ADI DEĞİŞİK,GÜZEL BİR TATLI ELLERİNE SAĞLIK..

sarımutfak-hande dedi ki...

ramazanın vazgeçilmezi tatlılar :))
çok güzel olmuş ellerine sağlık
mutlu haftasonları
sevgiler

Fincan Teyze dedi ki...

gündüz kan şekerim düşüyor sanırım. canım nasıl tatlı istiyor ama akşam iftarda yiyemiyorum ;)
çok pratik bir tatlı, tarifi aldım deneyeceğim...

Sevil Aslan dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..sevgiler..

Adsız dedi ki...

selam bu tarif bendede vardı ama hiç denemek kısmet olmamıştı tadından emin olamamıştım öyle güzel görünüyorki ellerinize sağlık önerirmisiniz sevgiler
www.hadisofraya.com

canan dedi ki...

Tadı çok güzel oluyor un helvasının şerbetlisi gibi..Öneririm denemelisin bence sevgiler:))

Banu dedi ki...

Hımm nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım ben yanında kaymak da isterim:) sevgilerimle...

Gurme Şirine dedi ki...

bu tatlıyı hiç duymmaıştım....
ellerine sağlık canım....
sevgiler....

bir kase lezzet dedi ki...

oyyoyyyy ellerine sağlık akşam olsun gelip alayım....

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

İsmi ilginç,ama tadının nefis olduğuna eminim.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails