Pages

21 Haziran 2012 Perşembe

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


Ege yöresine ait müthiş bir zeytinyağlı kabak çiçeği dolması.Yapımı biraz el oyalayıcı çiçeklerin çok hassas olmasından dolayı yıkarken ve içini doldururken parçalanabiliyor.Biraz zahmetli ama çok lezzetli:))
Malzemeler:
20-25 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 tane soğan
1-2 tane domates
1 çorba kaşığı salça
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber,şeker,nane
zeytinyağ
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ konulup soğanlar sotelenir.Domates ve salça ilave edilip biraz pişirilir.Pirinç,baharatlar ve maydanoz ilave edilip ocağın altı kapatılır.Kabak çiçeklerinin tomurcukları çıkartılıp yıkanır.Soğuyan malzemeden çiçeklerin içine 1 tatlı kaşığı konulup uçları toplanır.İçleri doldurulan kabak çiçekleri tencereye dizilip üzerine tabak kapatılır.Üzerini geçecek kadar salçalı su ilave edilip pişirilir.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

çok severim..
çocukluğumun lezzeti...

Doyumluk.... dedi ki...

Bende ilk yediğim zaman şaşırmıştım.Ama çok güzeldi.eline sağlık.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Rahmetli anacım,yıllarr önce bahçemizden topladığı kabak çiçeklerinden dolma yapardı.
O günleri hatırlattı dolman bana.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Gurme Şirine dedi ki...

bu dolmayı duymuştum...
yiyenler çok güzel olduğunu söylüyor...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...

Ege dedi ki...

Çok severim, elinize sağlık :)

Birsel ve İrem dedi ki...

Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Köye gidince ilk iş ben de yapacağım. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails