Pages

6 Aralık 2011 Salı

BÜLBÜL YUVASI


Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
alabildiğince un
Üzerine: 1 pkt margarin
İçine: 200 gr ceviz içi
Açmak için: 1 pkt nişasta
1 su bardağı un
Şerbeti:4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:Bir kaba bütün malzemer konulup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yarım saat dinlendirilir.Dinlenen bezeler nişastalı un karışımı serpilerek ince bir oklava ile yufkalar açılır.
Temiz bir bez üstünde 5 dk bekletilip ortadan kesilerek ceviz serpilir.Yufka oklavaya sarılarak iki ucundan ortaya doğru büzdürülür.Oklavadan çıkartılıp 5-6 cm aralıklarla kesilir.Her parçanın ucu birleştirilip tepsiye dizilir.Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp yan yana dizilir.Margarin bir tavada kızdırılıp tatlını üstüne dökülür.Tatlıların üstleri kızarana kadar pişirilip soğuyunca ılık şerbet dökülür.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

henüz yapmadığım ama günün birinde yapmak istediğim tatlı:) eine sağlık canım sevgileirmle..

Birsel ve İrem dedi ki...

Maaşallah çok güzel açmışsınız yufkayı, ellerinize sağlık. Afiyetler olsun.
Sevgiler...

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Çoks evdiğim bir tatlıdır..
Nefiss görünüyor.
Takibindeyim canım
Sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails