Pages

15 Kasım 2010 Pazartesi

GAZETE BAKLAVASI


Tüm arkadaşlarıma,dost ve kardeşlerime,ziyaretçilerime hayırlı bayramlar diliyorum.Bayramdan sonra görüşmek dileğiyle....
Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Şerbeti:
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
Açmak için:
1 pkt nişasta
Arasına:
250 gr ceviz içi
Üzerine:
1 pkt margarin
Yapılışı:Bir kabın içinde hamur malzemeleri alınıp yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp un ve nişasta karışımıyla açılabildiği kadar ince açılır.Açılan yufka oklavaya sarılıp kenarlarından ortaya doğru sıkıştırılır.Büzgüler bozulmadan açılıp gazetenin üstüne serilip 5 dk kuruması beklenir.Yufkanın kenarları bıçakla düzeltilip kesilen parçalar yufkanın üzerine yerleştirilip ceviz serpilir.Gazetenin iki ucundan tutup karşılıklı ortaya doğru rulo şekline getirilir.Yufkalar 3-4 cm uzunluğunda kesilip tepsiye dizilir.Bu şekilde 1 gece bekletilir.Ertesi gün üzerine kızdırılmış margarin dökülüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Ilıl tatlıya ılık şerbet dökülüp şerbeti çekince servis edilir.
Afiyet Olsun....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails