Pages

27 Ekim 2010 Çarşamba

GÜRCÜ TATLISI


Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...

8 Ekim 2010 Cuma

NOHUT KÖFTESİ (FALAFEL)


Nohut köftesi Lübnan mutfağına ait bir aparatif,meze...
Malzemeler:
1 Su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
1 Tane soğan
1 Tane yumurta
1-2 Diş sarımsak
1/2 Demet maydanoz
1/2 Paket kab.tozu
Kimyon,tuz,karabiber
Aldığı kadar un
Yapılışı:Nohutlar bir gece önceden ıslatılıp haşlanır.Rondoya alınıp iyice ezilir.Sırasıyla yumurta,rendelenmiş soğan,sarımsak ve baharatlar konulur.
En son kabartma tozu ve un ilave edilip yoğrulur.Misket büyüklüğünde parçalar alınıp elle şekil verilip panelerekkızgın yağda kızartılır.Peçete serilmiş tabağa alınarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir..
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails