Pages

30 Ağustos 2010 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Yapımı kolay,çok lezzetli iftar sonrası yenilebilecek çok hafif bir tatlı.Aynı gün yapılıp servis edilmesi gerekiyor.Yoksa üzerindeki kadayıflar yumuşama yapıyor...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle
5-6 dk çırpılır.Dikdörtgen bir borcama kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

28 Ağustos 2010 Cumartesi

KARNIYARIK


Aslında herkesin çok iyi bildiği bir tarif.Patlıcanın her çeşidini yerim diyorsanız,eminim benim gibi en sevdiğiniz yemekler arasındadır karnıyarık...
Malzemeler:
5 Tane patlıcan
2 Tane soğan
200 gr kıyma
3-4 Tane sivribiber
3 Tane domates
1 Çorba kaşığı salça
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat kadar bekletip yıkayıp kurulayalım.Kızdirılmış sıvıyağda kızartalım.Kızaran patlıcanları tepsiye alıp
karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim.Bir tavaya sıvıyağ alıp küp
doğranmış soğanları daha sonra kıymayı ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.Küçük doğranmış sivri biber ve domatesi ekleyip suyunu çekene kadar
pişirelim.Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alalım.Kıymalı harcı
patlıcanların karınlarına doldurup üzerine kesilmiş domates ve biber yerleştirelim.Salçayı suyla açarak tepsiye döküp fırında 15-20 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...

27 Ağustos 2010 Cuma

UN KURABİYESİ


Herkese hayılı cumalar iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar.Sırada çay ve kahvenin yanında olmazsa olmazımız un kurabiyesi var..
Malzemeler:
2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Pkt vanilya
1 Pkt kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ ve pudra şekeri konulup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra vanilya,kab. tozu ve un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine bıçakla çizikler atılarak 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

26 Ağustos 2010 Perşembe

KIR PİDESİ


Malzemeler:
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tane haşlanmış patates
1/2 Pkt kuru maya
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı şeker
Alabildiği kadar un,tuz
İç Harcı:
2 Tane kuru soğan
2-3 Tane sivri biber
3 Tane haşlanmış patates
1 Tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz,içine şeker,maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.Sıvıyağ,yoğurt,rendelenmiş patates,tuz ve unu ilave edip yoğruyoruz.Hamurun üzerini örterek 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.Diğer tarafta iç malzemesi için soğanı,biberi ve maydanozu doğruyoruz.Bir tava içerisine sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.Önce soğanları daha sonra biberleri en son rendelenmiş patates,tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklünde bezeler yapıyoruz.Merdaneyle enine ve boyuna oval şekilde açıyoruz.İç malzemeden koyup iki ucunu ortada birleştiriyoruz.Pideleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Tarifimi "Sahur Lezzetleri Etkinliği" için mintininmutfağı arkadaşıma gönderiyorum.

24 Ağustos 2010 Salı

BUĞDAY ÇORBASI


Herkese güzel günler diliyorum.Ramazan ne kadar sıcakta geçse iftarlar çorbasız olmuyor,kışın olduğu kadar revaçda olmasada çorba vücudun hararetini alıyor.Yoğurtla yapılan çorbaları seviyorsanız seveceğinizi düşünüyorum...
Malzemeler:
1 Su bardağı buğday
100 gr kıyma
1 Tane kuru soğan
1 Kase yoğurt
3 Yemek kaşığı un
1 Yumurta sarısı
Karabiber,kırmızı biber
Tuz
Yapılışı:Buğday akşamdan ıslatılıp üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirilir.Başka bir yerde kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiber yoğrulup nohut büyüklüğünde köfteler yapılır.Köfteler kızartılarak kenara alınır.Ayrı bir kapta yoğurt,un,yumurta sarısı çırpılıp buğdayın içine karıştırılarak dökülür.Çorba kaynamaya başladıktan sonra köfteler ilave edilir.Koyulaşmaya başlayan çorba ocaktan indirilip tereyağ ve kırmızıbiber yakılarak üzerine gezdirilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

23 Ağustos 2010 Pazartesi

LOR PEYNİRLİ BÖREK


Malzemeler:
4 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı süt
100 gr lor peyniri
1 Demet maydanoz
Yapılışı:
Bir kabın içinde yumurtalar,süt ve sıvıyağ karıştırılır.Margarinle yağlanmış tepsiye bir yufka kenarları dışa taşırılarak serilir.2.yufka iri bir şekilde parçalanıp tepsiye yayılır.Üzerine sütlü harç gezdirilip peynirli iç malzeme konulur.İlk yufkanın dışarı taşan kenarları tepsiye çevirilip son yufka buruşturulup serilir.Kalan sütlü harç böreğin üzerine gezdirilip kare dilimler şeklinde kesilir.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsunn...
Bu tarifimi HOBİ DÜNYAM SAHUR ETKİNLİĞİ'ni düzenleyen arkadaşım ALEV'e gönderiyorum...

19 Ağustos 2010 Perşembe

EKMEK MANTISI (PAPARA)


Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için çok pratik ve lezzetli bir tarif...
Malzemeler:
3 Tane orta boy soğan
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
5 Çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 Tane sivri biber
1 Kase yoğurt
2-3 Diş sarımsak
1 Tane bayat pide
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kıymayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.Doğranmış biberleri ve salçayı ilave edelim.Tuz,karabiber ve üzerini geçecek kadar su ilave edip 15-20 dk pişirelim.Pideleri bir lokmalık küpler halinde kesip fırında biraz kıtırlaştıralım.Servis tabağına pideleri alıp üzerine tiridi gezdirelim.Sarımsaklı yoğurt,domates ve biberle birlikte servis yapalım.
Afiyet olsunnn...

14 Ağustos 2010 Cumartesi

KAKAOLU DONDURMA


Hepinize güzel bir gün diliyorum.Bugün size bu sıcaklarda yenilebilecek en güzel tatlılardan biri olan dondurma tarifi ekliyorum.Kakaolu ve çikolatalı tatlıları sevenler eminim çok seveceklerdir:))
Malzemeler:
1 Pkt krema
1 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı kakao
1 Pkt krem şanti
1,5 Su bardağı süt
Yapılışı:Krema ve şekeri mikserle iyice kabarana kadar çırpın.Ayrı bir kapta soğuk süt,kakao ve krem şantiyi kabartın.Bu iki karışımı birleştirilerek mikserle koyu kıvama gelene kadar çırpın.Dondurmayı geniş bir kalıba döküp buzluğa koyun.1-2 saat sonra kenarlarına donmuş dondurmayı çatalla karıştırın.Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.Dondurma sertleşince kase veye kuplara alarak üzerine damla çikolata serpip servis yapın..
Afiyet olsun.
Tarifi sevgili GÜLCAN'ın düzenlediği İftar Bereketi Etkinliği 4'e gönderiyorum.Canım kolay gelsin...

10 Ağustos 2010 Salı

KARADENİZ USULÜ PATLICAN KIZARTMASI


Güzel günler sizlerle olsun arkadaşlar.Allah mübarek ramazanda hepimizin yardımcısı olsun.Herkese sağlıklı,huzurlu güzel ramazanlar dileyerek tarife geçiyorum...
Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
1 Kase mısır unu
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
sıvıyağ,tuz
Yapılışı:Patlıcanlar sap kısmı kalacak şekilde alacalı soyulup 4 eşit parçaya bölünür.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Tencereye su,tuz ve limon suyu konulup patlıcanlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.Kağıt havlu ile kurulanıp mısır ununa bulanıp sıvıyağda kızartılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails