Pages

31 Mayıs 2010 Pazartesi

SU BÖREĞİ


Malzemeler:
5 Yumurta
1 Çay fincanı su
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için:
1/2 Su bardağı un
1/2 Su bardağı nişasta
İçine:
500 gr tatlı lor
1 demet maydanoz
Yufkaların arasına sürmek için:
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tereyağ
Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir kaba alınarak ne çok sert nede çok yumuşak olmayacak bir hamur yoğrulup eşit büyüklükte 10 tane beze yapılır.Bu arada 5-6 lt su,2 kaşık sıvıyağ ve tuz koyup kaynamaya bırakılır.Bir tencereyede soğuk su ve kevgir konulur.Yufkalar un ve nişasta karışımıyla açılır ilk yufka haşlanmadan yağlanmış tepsiye serilir.Diğer yufkalar açılıp kaynayan tencereye konulup 3-4 dk kadar bekletilip soğuk suyun içine konulur.Soğuyunca kevgire koyup suyu süzdürülüp tepsiye yayılır.Her yufkadan sonra tereyağlı karışım sürülür.5.yufkada iç malzemesi konulup yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.En üstündeki yufkada haşlanmadan serilip üzerinede tereyağ sürülüp 200 derecede 35-40 dk pişirilir.

30 Mayıs 2010 Pazar

TİRAMİSU



Malzemeler:
1 Adet kakaolu pastaban
1 Kupa şekerli koyu nescafe
Kreması için:
1/2 lt süt
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta sarısı
1 Kutu labne peyniri
Yapılışı:
Yumurta sarısı,un ve şekeri karıştırıp üzerine sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp labne peynirini ekleyip iyice çırpın.Pastabanın ilk katını servis tabağına koyup nescafeli karışım ile ıslatın.Kremanın yarısını yayıp ıslatılmış ikinci katını üzerine kapatın.Kremanın kalanını üzerine döküp spatula ile düzeltilir.Üzerine kakao serpilerek servis yapılır...

29 Mayıs 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



Eminim herkesin evinde daha alası yapılıyordur, arşivimde olması adına yayınlıyorum:))

Malzemeler:
1/2 kg taze fasulye
2-3 Adet domates
1 Adet soğan
3-4 Adet sivri biber
1 Çay bardağı zeytinyağ
1 Çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Fasulyeyi yıkayıp kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.Bir tencerenin içine fasulyeleri,doğranmış domatesleri ve diğer malzemeleri yayın,iyice karıştırın.Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.Ilınınca buzdolabına kaldırıp 2-3 saat sonra servis yapın.

28 Mayıs 2010 Cuma

TAVUKLU PİLAV


Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
3-4 Su bardağı kaynar su
2 Yemek kaşığı tereyağ
Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
Haşlanmış nohut
Tuz
Yapılışı:
Pirinç ılık suda bekletilip iyice yıkanır.Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinçler 4-5 dk kadar kavurulur.Üzerine kaynar su,nohut ve tuz ilave edilip pişirilir.Piştikten sonra üzerine tavuk eti konularak servis yapılır.

27 Mayıs 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI TATLI


Malzemeler:
4 Tane yumurta
1/2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı haşhaş
1 Su bardağı irmik
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1,5 Su bardağı un
Şerbeti:
2,5 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Bütün malzemeler mikserle kek kıvamıa gelene kadar çırpılır.Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Şerbeti 10 dk kısık ateşte pişirilip limonu sıkıldıktan sonra 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.Ilık tatlıya ılık şerbet dökülerek üzeri krem şanti ile süslenerek servis yapılır.

60.P.D.Ç.S.E ne ev sahipliği yapan GÜLCAN'nın sayfasına gitsin....

25 Mayıs 2010 Salı

ŞAKŞUKA


Herkesin bildiği ama benim çook sevdiğim bir yemek..
Malzemeler:
2-3 Adet patlıcan
4 Adet patates
9-10 Tane sivri biber
3-4 Tane domates
1-2 diş sarımsak
sirke,şeker,tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 10 dk bekletip yıkayın.Patatesleride küp küp doğrayıp yıkayın.Sıvı yağda önce patatesleri sonra patlıcan ve biberleri kızartın.Bir tencereye domatesi rendeleyin şeker,tuz,sirke sarımsak ve zeytinyağı ilave edip pişirin.Pişen sosu kızartmanın üstüne dökerek servis yapın.

BEZE


Malzemeler:
3 Yumurta akı
3 Çay bardağı şeker
1 Fiske tuz
Yapılışı:
Yumurta akı,şeker ve tuzu bir tencereye alıp kısık ateşte kar haline gelene dek karıştırıyoruz,şekeri iyice eridikten sonra ocaktan alıp mikserle yoğun bir kıvam alana kadar çırpılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığıyla şekil verdikten sonra 150 derece fırında 20 dk pişirilir.

23 Mayıs 2010 Pazar

TERBİYELİ KÖFTE


Malzemeler:
250 gr kıyma
1 Soğan rendesi
2 Kaşık pirinç(haşlanmış)
2 Kaşık un
Tuz,karabiber,maydanoz
Terbiyesi:
1 Yumurta sarısı
1 Limon suyu
Yapılışı:
Kıymanın içine soğan rendesi,haşlanmış pirinç,kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber konulup iyice yoğrulur.Un derin bir kaba alınıp ceviz büyüklüğünde yapılan köfteler una bulanır.3 bardak su kaynatılıp kaynayınca köfteler içine atılır.Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır,bir fincan köftenin suyundan ilave edilip karıştırılarak köfteye ilave edilir.istenirse üstne kırmızı biberli yağ yakılır.

BAKLALI ENGİNAR


Malzemeler:
2-3 Tane temizlenmiş enginar
1/2 kg iri bakla içi
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
Tuz,zeytinyağı
Limon suyu ve su
Dereotu
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı konularak soğan kavrulur.Domates rendesi,küp şeklinde kesilmiş enginar ve iç bakla ilave edilir.Su,limon suyu ve tuz ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan alınıp ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır..

21 Mayıs 2010 Cuma

ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Malzemeler:
2 pkt yukaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ
2 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
4 Çorba kaşığı yoğurt
4 Çorba kaşığı un
1 pkt vanilya
1 pkt labne peyniri
Ganaj için:
1 Pkt krema
2 Pkt bitter çikolata
Yapılışı:
Bisküviler robbotta un haline gelene kadar çekilir, eritilen yağ üzerine dökülüp özleşene kadar karıştırılır.Bu karışım kelepçeli kalıbın içine tabanını kaplıyacak şekilde bastırılarak yayılır.Diğer tarafta kek malzemelerinin hepsi çırpılır, bisküili karışımın üzerine dökülür.170 derecede 25 dakika pişirilip soğutulur.
Ganaj için,krema ocakta kaynatılıp altı kapatıldıktan sonra içine bitter çikolatalar eklenip eritilir.Soğuduktan sonra soğuk cheesecake'nin üzerine dökülüp kahveyle servis yapılır.(1 gece dolapta dinlendirilirse daha da güzel oluyoo)
Gülcanın P.D.Ç.S etkinliğine gelsin.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

EV YAPIMI KAYISI SUYU


Malzemeler:
1kg kayısı
300 gr şeker
Yapılışı:
Kayısılar yıkanıp çekirdekleri çıkartılıp doğranır.Üzerini gececek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar kaynatılır.Ocaktan alınır,bir başka kapta süzgeçten geçirilip şeker ilave edilir 1 taşım kaynatılır soğuyunca servis yapılır...


"Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı" hepimize kutlu olsun...

17 Mayıs 2010 Pazartesi

KURU PATLICAN DOLMASI VE YAPRAK SARMASI

KOKOSTAR KURABİYE


Tarif seçil hanıma ait

Malzemeler:
1 Kahve fincanı kakao
2 Yumurta (1'nin akı içine konulcak)
250 gr margarin
2 Kahve fincanı pudra şekeri
1 Pkt kabartma tozu
1 Pkt vanilya
Aldığı kadar un
İçine:
2 Su bardağı hindistan cevizi
2 Çay bardağı pudra şekeri
1 Yumurta akı
Üstüne:
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Yapılışı:
Hamur malzemelerini ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.Ayrı bir kapta hind.cezizi,yumurta akı ve şekeri karıştırın.Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.İç malzemesinden koyarak hamuru kapatın.Kapalı yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derecede pişirin.Üst malzemesini pişirip soğumaya bırakın soğuyan kurabiyelerin üstüne sıkma torbasıyla üst süslemesini sıkıp süsleyin.

MİLFÖYLÜ SODALI BÖREK P.D.Ç.S ETKİNLİĞİ


Malzemeler:
12 Tane milföy
3 Tane yufka
2 Tane yumurta
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı süt
1 Şişe soda
İçine:
1 Kase beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Yapılışı:
6 tane milföy hamuru esnetilerek yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine 1,5 yufka parçalanarak onun üzerine iç malzeme konur.Kalan 1,5 yufkada parçalanarak üzerine konur.En son üstüne kalan 6 milföyde esnetilerek konur.Sos malzemeleri yumurta,süt,yağ ve soda çırpıldıktan sonra dilimlenen böreğin üzerine dökülüp 1 gece bekletilip 200 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.

Bu tarifi P.D.Ç.S etkinliği için gelibolu17 arkadaşıma yolluyorum.

16 Mayıs 2010 Pazar

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE


Malzemeler:
2 Su bardağı ince bulgur
1 Orta boy soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çorba kaşığı domates salçası
1-2 Diş sarımsak
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1/2 Limon suyu
Yarım demet maydanoz
5-6 Dal taze soğan
Pul biber,karabiber
kimyon,tuz
Yapılışı:
Bulgurları genişçe bir kaba alıp ılık su ilave edip 15-20 dk kadar bekletiyoruz.Soğan ve sarımsak rendesi,salça,baharatlar,tuz,limon suyu,yağ,ilave edip bulgurlar özleşene dek yoğurmaya devam ediyoruz.Kıyılmış maydanoz ve taze soğanları ilave edip biraz daha yoğurarak ceviz iriliğinde parçalar koparıyoruz.Elimizle sıkıp bırakarak marulla servis yapıyoruz..

14 Mayıs 2010 Cuma

POĞAÇA


Malzemeler:
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yumurta(sarısı dışına)
1 Pkt kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçine: 1 Kase ezilmiş peynir
ve kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Bütün malzemeler yoğrularak yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine iç malzemeden koyup istenilen şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

BAKLAVA (HAZIR YUFKADAN)


Malzemeler:
1 Pkt hazır baklavalık yufka
250 gr ceviz içi
250 gr margarin
Şerbeti:
5 Su bardağı şeker
4,5 Su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Yağlanmış tepsiye yufkayı serip 2 katta bir ceviz serpilerek yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir.Tüm yufkalar bittikten sonra ister kare ister baklava şeklinde kesilip üzerine kızdırılmış margarin dökülüp 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan baklavaya soğuk şerbet dökülüp servis edilir.

13 Mayıs 2010 Perşembe

YALANCI KESTANE ŞEKERİ


Malzemeler:
1 Su bardağı kuru fasülye
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi
100 gr oda sıcaklığında margarin
1 Pkt kabartma tozu
Üzerine:
1 Pkt krema
1 Pkt bitter çikolata
Yapılışı:Fasülyeyi 1 gece önceden ıslatıp haşlayıp,soğutun.Soğuyunca robottan geçirin.Bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın.Margarin,ceviz içi,fasülye ve kab. tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kare kalıp veya borcama dökün 150o de yaklaşık 40-45 dk kadar pişirin.Bu arada kremayı bir tavaya alıp ısıtıp içine bitter çikolatayı ekleyip eritin.Soğuyan kekten kaşıkla alıp yuvarlıyoruz üzerini çikolatalı karışıma batırıp servis yapın.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

LOKUM


Malzemeler:
3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Pkt vanilya
Üzerine:
1 Pkt krem şanti
1 Bardak süt
1 Bardak hindistan cevizi
Yapılışı:
Tencereye un,şeker,vanilya ve süt konulup muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Dikdörtgen bir tepsinin tabanını hindistan ceviziyle kaplayıp pişen muhallebiyi üzerine dökün ve soğumaya bırakın.Krem şantiyi sütle çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine spatulayla yayın.Dolapta biraz dinlendirdikten sonra dikdörtgen şeklinde kesip rulo yaparak servis yapın.

11 Mayıs 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,karabiber,yenibahar
nane
haşlanmış asma yaprağı
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin.Salça yıkanmış pirinç,baharatları ekleyip az su ilave ederek suyunu çektikten sonra altını kapatıp demlendirin.Haşlanmış yapraklara sararak tencereye dizin.sarma işlemi bittikten sonra üzerine zeytinyağı ve su koyup pişirin.

PATLICANLI BÖREK


Malzemeler:
4 tane yufka
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
İç malzeme:
3 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
3-4 tane sivribiber
1 kase rende domates
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
Yapılışı:
önce iç harcı hazırlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.Biberleri salçayı,domatesleri ekleyin.En son küçücük doğranmış patlıcanları ilave edip tencerenin kapağını kapatıp patlıcanlar yumuşayana dek pişirip soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurta,süt ve sıvıyağ çok az tuz ile çırpın.Yağlanmış tepsinin altına ilk yufkayı yayın diğer yufkayı hazırladığımız sosa batırıp üstüne yayın 2. yufkanın üstüne hazırladığımız iç malzemeyi ekleyin.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp kalan sosunu üzerine sürüp buzdolabında 2 saat bekletip pişirin.

9 Mayıs 2010 Pazar

EKLER PASTA

HAMUR KIZARTMASI (BİŞİ)


Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 pkt kuru maya
1 talı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için :
sıvıyağ
Yapılışı:
Unun ortası havuz şeklinde açılıp şeker ve maya suyla eritilir.Un ve tuz ilave edilip kıvam alana kadar yoğrulup mayalanması için yarım saat kadar bekletilir.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle açılıp istenierse içine iç malzeme koyup, istenirse boş şekilde kızartılır.

TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

7 Mayıs 2010 Cuma

İLK ŞEKER HAMURLU PASTAM


Pandispanya için :

4 yumurta

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı un

1 pkt kabartma tozu

1 pkt vanilya


Kreması:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı şeker

1 pkt vanilya

1pkt krem şanti

1 su bardağı süt


Yapılışı : Yumurta ve şeker mikserle iyice köpürtülür. İçine un,kab. tozu ve vanilya eklenip karıtırılır. İçine yağlanmış kağıt serilen kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Krema malzemeleri pişirilip ocaktan inmeye yakın vanilya ilava edilip karıştırılır. Krem şanti 1 bardak sütle çırpılıp yarısı soğuyam muhallebiyle karıştırılır.

Soğuyan pandispanya 3 parçaya kesilir. Her kekin üstü kremayla sıvanır en üstü ayrılan krem şantiyla kaplanıp şeker hamuruyla süslenir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails