Pages

4 Temmuz 2010 Pazar

PATLICAN KAYGANASI


Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
2 Tane yumurta
1 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Su bardağı maden suyu
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber
Kızartmak için:sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulup kalın yuvarlak dilim halinde kesilir,tuzlu suda bekletilip yıkanıp kurutulur.Bir kapta yumurtalar,un,maden suyu,limon suyu,tuz,karabiber,nane,kab.tozu karıştırılır.Patlıcan dilimleri bu karışıma batırıp çıkararak kızgın yağda önlü arkalı kızartılıp yoğurtla beraber servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Patlıcanın her haline bayılırım, daha önce denemediğim bir tarif. Umarım deneyebilirim. Afiyet olsun.
Sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails