Pages

22 Haziran 2010 Salı

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR DOLMASI


Malzemeler:
5 İri boy enginar(temizlenmiş)
1 Tane soğan
1 Tane havuç
1 Tane patates
1 Kase bezelye
2-3 Tane domates
1/2 Limon suyu
1 Tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağı,tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve soğanı ekleyerek soğan pembeleşene kadar kavuralım.Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dk kadar pişirelim.Sırayla küp küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edelim.Tencereye temizlenmiş ve limonlu suda bekleyen enginarları alıp sebzeleri örtecek kadar su,bezelye,tuz ve şekeri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.Enginarları delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim.Sebzelerin de içine kıyılmış dereotu serperek karıştıralım.Servis tabağına enginarları yerleştirip göbeklerine sebzeleri dolduralım.Üzerine dereotu serpip soğuuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun...

3 yorum:

derya dedi ki...

Canım çok şık ve leziz ellerine sağlık öpüyorum...

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor, çok da sağlıklı bir yemek. Mevsimi geçmeden bolca tüketmek gerek. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

NarincE dedi ki...

Ellerinize sağlık, yarasın, afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails