Pages

7 Mayıs 2010 Cuma

İLK ŞEKER HAMURLU PASTAM


Pandispanya için :

4 yumurta

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı un

1 pkt kabartma tozu

1 pkt vanilya


Kreması:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı şeker

1 pkt vanilya

1pkt krem şanti

1 su bardağı süt


Yapılışı : Yumurta ve şeker mikserle iyice köpürtülür. İçine un,kab. tozu ve vanilya eklenip karıtırılır. İçine yağlanmış kağıt serilen kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Krema malzemeleri pişirilip ocaktan inmeye yakın vanilya ilava edilip karıştırılır. Krem şanti 1 bardak sütle çırpılıp yarısı soğuyam muhallebiyle karıştırılır.

Soğuyan pandispanya 3 parçaya kesilir. Her kekin üstü kremayla sıvanır en üstü ayrılan krem şantiyla kaplanıp şeker hamuruyla süslenir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails